Juni 2010

26.06.2010 Daguitstap

Op zaterdag 26 juni 2010 namen we met een 30-tal personen deel aan onze jaarlijkse daguitstap.


Na aankomst en drinken van een kopje koffie brachten we een bezoek aan het kasteel van Modave


Het kasteel van Modave is gelegen op een rotspunt die 60 meter boven de vallei van de Hoyoux uitsteekt. Het biedt een uitzonderlijk uitzicht op de omringende natuur, een natuurreservaat van 450 hectare


Het kasteel werd bewoond door vermaarde eigenaars waaronder de Graaf de Marchin, aan wie het zijn huidige uitzicht dankt. In de loop van zijn geschiedenis werd het ook bewoond door Maximiliaan-Henri van Beieren, prins-bisschop van Luik, de kardinaal von Furstenberg of nog de families de Montimorency, Lamarche en Braconier. Sedert 1941 is het kasteel eigendom van Vivaqua.

De plafonds zijn voorzien van merkwaardig stukwerk uit de 17de eeuw, de muren getooid met gebeeldhouwde lambriseringen, wandkleden en grote schilderijen. Het meubilair met uitzondelrijke stukken uit de 18de en 19de eeuw, past uitstekend in dit juweeltje.

Op aangeven van onze chauffeur werd onderweg ook even halt gehouden bij een klein kerkje, hetgeen inderdaad een bezoekje waard bleek.


Voor een gezamenlijke lunch spraken we af in restaurant "La Villa de Boncelles". Een verzorgde en gezellige rustpauze.Namiddag vervolgden we ons programma met een uitgebreid bezoek aan de Kristalfabriek van Val Saint Lambert.


Aan de hand van historische en hedendaagse middelen van films en live demonstraties werden we er in de magie van het kristal gedompeld.Om de dag af te sluiten namen we nog een korte pauze op het terras van "La Villa". Een aangename verpozing na weer een interessante en zeer geslaagde Gossu-dag.


13.06.2010 Meerdaagse reis naar Porec

Op Zondag 13 juni vertrokken we met 33 mensen van onze KGOSSU-groep voor een 8-daagse reis naar Porec in Kroatie.

Zoals ook de voorbije jaren organiseerden we de reis i.s.m. Carolus Prima Tours die zoals altijd weer instonden voor zeer verzorgd vervoer en een bijzonder mooie programmatie.


Chauffeur Joze en gids Marjon zorgden dan weer op hun beurt voor een uitmuntende begeleiding.


De eerste avond werd halt gehouden in Gozd Martuljek, waar we in Hotel Spik terecht konden voor overnachting.


In de voormiddag van Maandag 14 juni kwamen we toe in Porec. Dit is een havenstad aan de westkust van Istrie en is gelegen in het gebied van de Blauwe Laguna. Hotel Laguna Park werd voor die week onze pleisterplaats.Namiddag wandelden we samen naar het centrum van Porec en genoten we onder begeleding van onze gids Marjon van zowel natuur als cultuur.


Natuurlijk werd er ook tijd gemaakt voor plezier en gezelligheid.Voor het avondeten werd ons nog een welkomsdrank aangeboden.


Op Dinsdag 15 juni genoten we van een boottocht. Een dag op het water met een flinke portie ambiance !
Hier en daar werd er een halte voorzien.Zelfs voor een heerlijke lunch tijdens het varen werd er gezorgd.
Onze restjes werden opgehaald door de meeuwen. Een prachtig zicht.

En zo kwam er een einde aan deze verrassende dag.


Woensdag 16 juni stond een rondrit door het binnenland op het programma met haltes in: VRSAR


PAZINDRAGUCMOTOVUN


En zo werd het al donderdag 17 juni. Voormiddag reden we voor een bezoek aan de stad Pula, de grootste stad van Istrie. Een bezoek aan het Amphittheater mocht hier zeker niet ontbreken.Namiddag genoten we van enkele vrije uurtjes en van elkaars gezelschap. Zelfs een regenbui kon de pret niet bederven ...een terrasje ...dat was de oplossing.
Ook Vrijdag 18 juni was voor ons een vrije voormiddag en genoten we met zín allen van alles wat Porec ons bieden kon ...de stad, het water en bovenal ...de door ons gekende gezelligheid.Namiddag bracht Joze ons met de bus naar de stad Rovinj waar Marjon ook weer klaar stond om ons in deze kunststad rond te leiden.
...natuurlijk was hier ook tijd voor gezelligheid op een terrasje.


De avonduren werden ingevuld op Kroatische wijze : dans, zang, drankjes en een verzorgd avondeten met Kroatische specialiteiten.En zo kwam er op zaterdag 19 juni een einde aan ons verblijf in Porec. Marjon zorgde onderweg nog voor een extra onderbreking door even halt te houden in het plaatsje Brezje, een bedevaartsoord in Slovenie. Het was hier dat Paus Johannes Paulus II in 1997 een bezoek bracht.


Deze dag werd afgesloten met een halte in Bled.


Voor onze laatste overnachting werd halt gehouden bij het Hotel Mozart-Stuben gelegen in het Duitse Denkendorf.


Zo kwamen we bij Zondag 20 juni, onze laatste dag van deze kennismaking met Kroatie. Dank zij een vriendelijke chauffeur Joze, een sympathieke gids Marjon en niet te vergeten het reisagentschap Carolus - Prima Tours, konden wij weer genieten van een zeer geslaagde vakantie.

Wil je met ons genieten van een uitgebreid verslag van deze reis dan ben je welkom op onze bijeenkomst van 25 november 2010 Alle informatie hierover vind je op deze website bij de rubriek AGENDA