Juni 2012

27 juni - 2 juli 2012 K.G.O.S.S.U.-Lanaken op uitstap naar Beieren

Er was eens... zo beginnen alle sprookjes ... en ook tijdens deze meerdaagse reis van onze K.G.O.S.S.U. leefden we weer als in een sprookje. Het werd een reis naar een wereld van velden en bossen, van bergen en kastelen. Kortom een reis met een landschappelijke schoonheid en vele bezienswaardigheden ! Samen genoten we ten volle van deze kennismaking met Beieren, het land van bergen, barok en hoe kan het ook anders, jazeker, bier! We waren overweldigd door de pracht van de weelderige rococokerk in Wies. We traden een beetje in de vorstelijke voetsporen van koning Ludwig II, met bezoeken aan zín sprookjeskastelen en paleizen en niet te vergeten, we genoten van de Beierse, verrassende keuken, smakelijk bier en een aanwezige folkloretraditie. Kortom, het werd voor onze groep een zesdaagse reis van verwondering, genieten en natuurlijk zoals iedere keer weer, een hele week ambiance ! Een weekje Beieren is weer voorbij, maar de herinnering aan deze mooie dagen zullen zeker blijven!

1. Woensdag 27 juni 2012 :


Chauffeur en gids van Carolus - Prima Tours


Hotel Kramerwirt in Irschenberg


Aan tafel

2. Donderdag 28 juni 2012 :


De Wieskirche, één van de allermooiste rococokerken in Duitsland. Dit juweeltje uit de rococoarchitectuur staat sedert 1983 op de lijst van UNESCO-Wereldcultuurerfgoed.


Slot Hohenschwangau - Neogotische kasteel. Het is een verrassende mengeling van een middeleeuwse vesting, een landhuis in tudorstijl en een vaag gotisch paleis. Hier bracht Lodewijk II zijn kindertijd door.


Onderweg naar Neuschwanstein


Neuschwanstein is wel het meest gefotografeerde kasteel van Duitsland. Het is gelegen op een steile rots 200 meter boven de merenvlakte. Dit kasteel werd in opdracht van Lodewijk II gebouwd tussen 1869 en 1886.

3. Vrijdag 29 juni 2012 :


Munchen - Schloss Nymphenburg is gelegen ten westen van het centrum van Munchen. Hier werd Lodewijk II op 25 augustus 1845 geboren.


Rondleiding


Gezelligheid troef


Gezelligheid troef


Voor alles bestaat er een oplossing

4. Zaterdag 30 juni 2012 :


Met de boot naar Herrenchiemsee gelegen ten oosten van de hoofdstad Munchen en dit op het grootste eiland in de Chiemsee.


Met de boot naar Herrenchiemsee gelegen ten oosten van de hoofdstad Munchen en dit op het grootste eiland in de Chiemsee.


Lodewijk II kocht het eiland Herreninsel in 1873 en startte er met de bouw van een kasteel in 1878. Het moest een copie worden van het kasteel van Versailles.


Even pauzeren


Even pauzeren


Even pauzeren


Fraueninsel - een eiland in de Chiemsee met het grote Benedictijner nonnenklooster 'Frauenwörth'. In de zomer wordt dit eiland overstelpt door dagjestoeristen.


Een prachtige dag is weer voorbij.


's Avonds barbecue in het hotel.

5. Zondag 1 juni 2012.


Klaar voor een nieuwe verrassende dag


De Allianz-Arena - De hypermoderne voetbaltempel van Munchen.


De Allianz-Arena - De hypermoderne voetbaltempel van Munchen.


Wandeling in Irschenberg.


Heerlijk genieten !


Heerlijk genieten !


Heerlijk genieten !


Heerlijk genieten !


Heerlijk genieten !


Zelfs de regen kon onze pret niet bederven.


Groepsfoto met van links naar rechts :
Bongaers Gerard, Maenen Jean, Jaremko Ronald, Jongen Maddy, Vansichen Annie, Martens Nicole, Kubben Alice, Put Mela, Moens Rachel, Van Oostrum Hans, Thijskens Liliane, Claikens Monique, Raddoux Rina, Goffin Oger, Beckers Godelieve, Put Simone, Bongaers Jeanne, Meertens Mathieu, Bongaers Karlijn.