MEERDAAGSE REIS 2020   -   naar BERLIJN


Periode :

Van Zondag 28 juni tot en met donderdag 2 juli 2020.

Bestemming :

Op aanvraag brengen we dit keer een bezoek aan Berlijn.

Prijs per persoon op basis VOL-pension : 560 €

Toeslag éénpersoonskamer :  92 €


Inschrijven : vóór 15 januari 2020


Inbegrepen : vervoer heen en terug met luxe autocar; hoteldiensten basis vol-pension vanaf avondmaal 1ste dag t/m ontbijt 5de dag; rondritten door Berlijn; revue-voorstelling; audioguide systeem; begeleiding vanaf vertrek.

Niet inbegrepen : Tafeldrank; middagmaal heen- en terugreis; persoonlijke uitgaven; reisverzekering.

Reisverzekering :

Enkel annulatieverzekering : 21,75 €

Globale verzekering : 24,75 €

Reisformaliteiten :

Geldige identiteitskaart volstaat.


Wil je graag met ons mee op uitstap naar Berlijn, stuur dan een email of bel naar de reisverantwoordelijke (simoneput@skynet.be) (0478-207773) en meld uw deelname met voorkeur voor een 1- of 2-persoonskamer.

Graag ook even je juiste gegevens melden :  naam, voornaam, volledig adres, geboortedatum, het emailadres waarop we u verdere info kunnen doorgeven en ook of je een annulatie-,  globale- of geen verzekering wenst af te sluiten.

Daarbij stort je vóór 15 januari 2020 een voorschot van 250 euro per deelnemer + het bedrag van uw eventueel gekozen verzekering + eventuele toeslag voor een éénpersoonskamer.

LET OP !!! storten op het banknummer van de meerdaagse uitstappen zoals hier aangegeven : BE36 9730 1762 9681 t.n.v. KGOSSU-Lanaken, Pastoorslindestraat 70, 3620 Lanaken.


Bij inschrijving van minimum 20 personen is onze op- en afstapplaats aan het Cultureel Centrum van Lanaken.


Beknopt programma :

Dag 1 :

We vertrekken in de vroege morgen via Venlo en Hannover naar Berlijn. Onderweg stoppen we voor het middagmaal (facultatief). In de vooravond komen we aan in de Duitse hoofdstad en na een korte kennismaking begeven we ons naar het hotel. Avondmaal en overnachting.


Dag 2 :

Na het ontbijt begeven we ons naar het centrum van het vroegere Oost-Berlijn : Niederkirchnerstrasse, Zimmerstrasse, Checkpoint Charlie, East Side Gallery, Marienkirche, Alexanderplatz, het Rotes Rathaus, de Neptunusfontein… Het middagmaal is gereserveerd in de omgeving van de Potzdamer Platz. We blijven de hele dag in het voormalige Oost-Berlijn rondzwerven. Het hele muurverhaal beleven we van kortbij. Daarna gaan we naar Hackesche Höfe, een prachtig gerenoveerd complex. Als afsluiter gaan we, na ons avondmaal in het hotel, nog even de stad in en bezoeken we er het Manhattan van Berlijn: Sony Center.  


Dag 3 :

De voormiddag wordt volledig gewijd aan de omgeving rond Brandburger Tor : Pariser Platz, de locatie waar alle groten der aarde ooit vertoefd hebben, de Reichstag, het Regierungsviertel, Bundeskanzleramt, Hauptbahnhof, het zijn allemaal ongelooflijk indrukwekkende gebouwen. Na het middagmaal maken we een wandeling rond het mooiste stukje oud Berlijn, zoals de Gendarmenmarkt. Als afsluiter ontdekken we met de autocar reeds een stukje van het voormalige West-Berlijn: Kurfürstendamm, Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche en Bahnhof Zoo. Avondmaal in ons hotel. Daarna worden we verwacht in het Friedrichstadt-Palast voor de bekende revue/show en zang ‘VIVID Grand Show, a Celebration of Life’, een glamoureus spektakel en meesterwerk van Krista Monson en co-regisseur Oliver Hoppman, VIVID, een verklaring van liefde voor het leven. Welkom bij de nummer 1 in Berlijn voor entertainment.


Dag 4 :

Na het ontbijt begeven we ons naar Treptower Park, een park dat men gezien moet hebben. Daarna gaan we naar het ‘Museuminsel’, het eiland in de Spree. Hier bevinden zich een vijftal musea: het Pergamonmuseum, het meest prestigieuze van Berlijn (voor klassieke archeologie en archeologie uit het Midden-Oosten), het Bode-Museum, de Alte Nationalgalerie, het Altes Museum en het Neues Museum. Het middagmaal nuttigen we in Berlijn-Mitte… Ook is er gelegenheid voor de geïnteresseerden om een boottocht te maken op de Spree. Anderen hebben een ideaal moment om Berlijn zelf verder te ontdekken.


Dag 5 :

Na het ontbijt vertrekken we huiswaarts, facultatief middagmaal onderweg. We bereiken onze afstapplaatsen omstreeks 20.00 uur.


Verblijf : in Hotel Steglitz International****

Gelegen in één van de meest elegante wijken van Zuidwest-Berlijn, op ca 10 minuten rijden van de Kurfürstendamm en op ca. 15 minuten rij-afstand van de Brandenburger Tor. De Schlossstrasse, een zeer geliefde winkelstraat ligt in de omgeving, alsook de botanische tuin. De modern uitgeruste kamers beschikken over een badkamer met douche en toilet, haardroger, telefoon, TV, minibar en safe. Cocktailbar en lift. Internationale en ‘Berlin-Brandenburgische keuken op basis van buffet.


Natuurlijk zijn zowel leden als sympathisanten ook voor deze activiteit van harte welkom !

Mochten er nog vragen zijn, gewoon even melden bij het secretariaat KGOSSU-Lanaken, tel.nr. 0478 20 77 73 of via email : simoneput@skynet.be


Vriendelijke groetjes en tot een volgende ‘Nieuwsbrief’.


Namens het bestuur

De secretaresse en reisverantwoordelijke

Simone Maenen Put