Juni 2014

Van 1- tot 9 juni 2014: Meerdaagse reis naar Dalmatië in Kroatië.

Dalmatië, parel van de Adriatische zee... het langste schilderachtige gedeelte Kroatische kust, met welgeteld 1244 eilanden, waarvan enkel de grootste bewoond zijn.
Vol bewondering genoten we van een prachtige streek aan de Dalmatische kust, zijn gouden stranden, een binnenland met majestueuze bergen en steden met een overvloed aan cultuur en geschiedenis. Zeker ook de buitengewoon mooie kuststrook, omzoomd door talrijke eilandjes, die als een parelsnoer in de azuurblauwe zee verspreid liggen.
Kroatië, dat in de jaren negentig van de vorige eeuw veel geleden heeft onder de oorlog, is hier versterkt, mooier en met een nieuw elan uitgekomen. Het is geen wonder dat zo'n prachtig en veelzijdig land als Kroatië, ieder jaar weer, de harten van vele nieuwe bezoekers steelt. De Kroaten zijn duidelijk trots op deze streek en met z'n allen genoten we ten volle van haar schoonheid !


28 juni 2014: Daguitstap naar Herentals.

Met een groep van 37 mensen genoten we van een prachtige dag in Herentals. Mooie gebouwen, gezellige straatjes en natuurlijk de gekende gezelligheid van een toffe groep.