Juni 2017

ZONDAG 11 - ZATERDAG 17 JUNI 2017

Onder begeleiding van chauffeur Jozef en gids Marijke, ondernamen we met 'Carolus-Prima Tours' een prachtige uitstap naar Slovenië. Een zonovergoten streek met rotsachtige stranden, mediterrane plantengroei, bergen, wijngaarden, grotten, wouden, pittoreske middeleeuwse en barokke stadjes. Daarnaast genoten we ook van een prachtige dag in Venetie. Zon, zee, natuur en cultuur... we genoten er met z'n allen enorm van! Indien je meer van onze heerlijke vakantieervaringen wil zien, dan zullen we u dit graag tonen tijdens onze jaarlijkse bijeenkomst van 23 november 2017.ZATERDAG 24 JUNI 2017

Op 24 juni ondernamen we onze jaarlijkse daguitstap. Voor een eerste bezoek hielden we halt bij het 'Het Fort van Breendonk'. Tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikten de nazi's het als werk- en doorgangskamp. Het is het enige kamp in West-Europa dat volledig intact bleef. Voor België is dit kamp een belangrijk gedenkteken.

Na de lunch reden we voor een tweede bezoek naar Mechelen, waar we een rondleiding kregen in de 'Kazerne Dossin'. Het Memoriaal, Museum en Documentatiecentrum over Holocaust en Mensenrechten is een Belgisch museum, in en naast het doorgangskamp Kazerne Dossin. Het museum schetst de Belgische geschiedenis van de Joden- en zigeunervervolging en wijst op mechanismen die schendingen van de mensenrechten veroorzaken.


Het bezoek startte met een korte introductiefilm, waarna enkele gidsen ons met de nodige info door de verschillende zalen loodsten.

Daarna wandelden we voor een laatste bezoek van de dag naar de 'Koninklijke Manufactuur De Wit'.Deze wordt in tal van landen beschouwd als het privé-atelier dat de laatste 25 jaar het meest heeft bijgedragen tot de technische evolutie in de conservatie van wandtapijten.

Het werd een bijzondere uitstap. De gidsen, van zowel Breendonk, de Dossin Kazerne, als de Koninklijke Manufactuur, wisten ons met hun zeer grondige kennis van zaken te begeesteren en ons voor even mee te nemen in de tijd. Aan alle deelnemers : Bedankt voor uw enthousiasme! De afwezigen hadden weeral ongelijk!