November 2013

DONDERDAG 23 NOVEMBER 2017 : JAARLIJKSE FEESTVERGADERING.

Ook dit jaar genoten we van een zeer aangename en feestelijke bijeenkomst. Zoals de traditie dat wil, konden we ook dit keer genieten van de mooie beelden die Liliane maakte van onze daguitstap naar Breendonk en Mechelen en werd een powerpoint getoond van de geslaagde reis naar de Sloveense Rivičra. Terwijl we genoten van een heerlijk feestmaal, werd voorzitter Jean Maenen voor zijn 50-jaar lidmaatschap extra in de bloemetjes gezet en ook zijn echtgenote Simone, deelde in de viering. Een verrassing waar Jean en ook Simone zich niet aan verwacht hadden… opzet geslaagd dus. Het werd weer een avond vol plezier en gezelligheid.ZATERDAG 25 NOVEMBER 2017 : JAARLIJKSE FEESTVERGADERING.

De Vereniging Voor Limburgse Dialect- en Naamkunde, in samenwerking met KGOSSU-Lanaken en Gemeentebestuur Lanaken, nodigde alle geďnteresseerden uit voor het 43ste CONGRES.Lanaken.
Thema: Lanaken, een lappendeken in taal en geschiedenis.
Sprekers van de dag waren: Dhr. Jean Maenen, Dr. Theo Coun, prof. Dr. Jan Goossens, Dr. Karlien Franco en Dr. Prof. Jan Van Loon.
Een 100-tal aanwezigen werden rond 10.00 uur door Dany Jaspers (voorzitter van de VLDN) welkom geheten. Na de lunch was er een geleid bezoek voorzien aan het Kasteel van Hocht en na afloop van de zeer interessante lezingen, volgde een receptie. Deze werd aangeboden door het gemeentebestuur van Lanaken, met o.a. een toespraak door de schepen van Cultuur Mevr. Puts en met muzikale omlijsting door dhr Noël Schobben en Etienne Manshoven, en daarnaast ook een ludieke vertelling door Gerard Bongaers.
Tegen de avond was er voor de inschrijvers nog een feestmaal voorzien.
Het werd een bijzonder geslaagde dag voor alle aanwezigen!